Eilen illalla auringonlaskun aikaan katsastelin parvekkeelta maisemia nokka kohti pohjoista ja tunnustelin tuulia. Lännestä puhalteli, melko lempeästi. Kamerallani oli ongelmia käsitellä näin hämäriä kuvia, kälynen kamera kun on. Olisin halunnut kaikki maastossa pilkistävät ihmisten tekemät valot näkyviin, mutta kamera sanoi, että ei käy kun ei näy. Taivaanrannan se suostui  kuitenkin kuvaamaan ja pilvet. Pilvet purjehtivat luovien kilpaa kirkuvien lokkien kanssa ohitseni...ja sitten huomasin taivaalla mustaa....taivaantarkkailijallekin näky oli outo, onkohan se sitä lentotuhkaa, pitkänä nauhana ohitseni matelemassa:

Jatkoin tarkkailua hämmentyneenä ja ohikulkeneen pilven jälkeen taivaalla outo ilmiö, joka ei ollut kuu, koska kuu killitti sirppinä toisessa suunnassa, läntisellä taivaalla:

Tänä aamuna tarkkailin , josko siellä vielä tuhkaa leijuisi ja ihan selvästi näkyi tuhkahuiskuja:

Siirtolapuutarhan väki oli vielä nukkumassa, ei näkynyt ristinsielua käpöttelemässä tai maata kuokkimassa, mutta taivaalla kulki edelleen lentotuhkaahuiskuja:

Kaikenkaikkiaan taivas on käyttäytynyt omituisesti, se on välillä ihan vieraan näköinen ja värinen, Kiirepakolainen ihmettelee...ja painottaa, että kuvia ei ole käsitelty millään lailla.