Jo monta vuotta on kansalaisten ja Helsingin kaupungin välillä  käyty taistelua autoliikenneväylän rakentamisesta  Vallilan siirtolapuutarhan ja Kumpulan kasvitieteellisen väliselle kävelytielle.  Tähän asti asukkaat ja kansalaiset ovat voittaneet. Vaan nyt on taas tehty päätös, että autoväylä rakennetaan.!!  Näin viedään pala ulkoilureitistä, saastutetaan ilma niin siirtopuutarhalaisille kuin kasvitieteellisen koekasveille. Osa vanhaa maisemaa  pilataan. Olen järkyttynyt. Onkohan kaupunginjohtaja itse koskaan edes käynyt paikanpäällä?!!

Tarvitaan poikittaisliikenneväylä Mäkelänkadun ja Hämeentien välille, sanovat päättäjät. Ovat kuulemma laskeneet, että matkanteko joillakin nopeutuisi monta minuuttia!! Ajatelkaa, kertakaikkiaan minuutteja! Reilun 200 metrin päässä menee jo vanha poikittaisliikenneväylä ratikkakiskoineen. Sturenkatu.

Tämä on järjetöntä. En ole varma, vieläkö on mahdollisuus vastaan pullikoida jossain foorumissa, mutta jos on, niin jälleen lähden barrikaadeille tätä kaupunginjohtajan lempihanketta vastaan. Jospa vielä kansalaisadresseista olisi apua.

Samanaikaisesti  "suuressa viisaudessaan" päättivät siirtää Vallilan terveyskeskuksen tuonne huitsin nevadaan, Kalasatamaan, jonne ei täältä pääse julkisilla kulkuneuvoilla. Ainakaan vielä. Tällä alueella asuu paljon lapsiperheitä, vanhuksia. Tuleepa pitkä matka terveyttään hoitamaan....

 

 

 

 

....ja tuolla keskellä sitten hyristävät autot ja bussit....keletana!  Ja kalliiksikin mokoma tulee. Muuttaispa aluelle äkkiä valkoselkätikka tai liito-orava.....