VAPPU TORPALLA

Pitkän odotuksen jälkeen päästiin torpalle. Piha ei kovasti vihertänyt, jokunen tupsukka yritti näyttää vihreältä. Puissa oli pieniä silmuja, sireenissä suurimmat. Fasaanipariskunta oli saapunut, rääkymään. Oravaperhe oli pesimätouhuissa kylmän talven jälkeen. Rusakko loikiskeli pitkin peltoa, näytti jotenkin entistä suuremmalta. Mustarastaat tönkivät maata että roiskui! Sinitiainen oli taas muuttanut vanhanomppapuun pönttöön. Navetanpääty- ja vanhakoivuntynkäasuntoihin oli muuttaneet telkät ja mennä suhistivat silloin tällöin pihan ilmatilassa. Rajakuuseen sisälle oli  asutuksensa kyhännyt sepelkyyhky. Pihalla oli leskenlehtiä ja muutama narsissikin auennut. Viime vuonna istutetut raparperit kurkistelivat mullan seasta. Navetassa talvehtinut ikivihreä riippalehti  (en muista nimeä) oli hengissä! Ihme. Kannoin sen talonseinustalle aurinkoon kiikkumaan. Mukana raahatuista orvokintaimista riitti kolmeen ruukkuun. Kiltisti jäivät sinne istumaan, kun ne kerran istutin. Valamonruusun varret vihersivät ja silmujakin näkyi - helpotus, talvi ei ollut niitä nujertanut. Mutta jotain puuttui:  kontiaiset, kontiaisenkonnat loistivat poissaolollaan. Ei ensimmäistäkään multakasariviä ollut näkyvillä - ainakaan vielä - onneksi.

Maajussit olivat jo lantakasan juurekaspellolle tuoneet, ja kukas muu kuin Perämies viiletti sinne vähän lannassa riemuitsemaan ja nautiskelemaan. Arvatkaa mikä sulotuoksu kun se sieltä kotiutui! Kiirepakolainen suoritti sisällä ja ulkona pienimuotoista kevätsiivousta. Haravoi viimesyksyisiä lehtiä, vähän, sillä suurin osa niistä jätetään ruohonleikkurin kynsiin nurmen lannoitteeksi. Ja sitten taas levättiin, kiikuttiin pihakeinussa ja hoilotettiin. Sivusilmällä kiirepakolainen  katseli kun Perämies yritti kaivautua Kiinaan..... se kun joutui liekaan tuon lantakasakeikan jälkeen. 

Vappuelämykset piti oikeen valokuvata, mutta mitäs teki kamera....sanoi vaan että ei nyt just huvita. Pirskutarallaa ja keletana melkein sen kuusen latvaan sinkosin. Niin että on sitten vain yks piirroskuva vappupuuhista......